Ženšen korejský
Korejský ženšen byl nejdříve používán jako potravina, před cca 3000 lety jej začali používat k medicínským účelům. Kanon staré čínské medicíny o ženšenu uvádí, že “posiluje duši, rozzařuje oči, otvíra srdce, vyhání ďábla, přispívá k porozumění, a pokud je užíván dlouhodobě, posiluje tělo a prodlužuje život”. Tvar kořenu připomíná lidské tělo. Postupně byl ženšen intenzivním sběrem z přírody vymýcen. Proto v 15. století začali v Koreji poprvé pěstovat ženšen na farmách.
Barva ženšenu je dána způsobem zpracování kořene rostlinky. Červená barva značí nejnáročnější a nejkvalitnější formu zpracování. Kořen je opakovaně napařován a následně sušen. Celý proces zpracování trvá déle než rok a jeho výsledkem je extrakt, který obsahuje výtažky ze všech částí kořene. Červený Korejský ženšen je lépe stravitelný a je lépe tělem absorbován, má vyšší efekt a eliminuje případné nežádoucí účinky, které mohou způsobovat jiné formy ženšenu. Výrazně se rovněž zvyšuje trvanlivost.